1. Rastopimo kocku kvasca u malo tople vode ili mleka i dodamo kašičicu šećera. U činiji umutimo žumanca dodamo kašiku šećera, pa uspemo rastvoren kvasac. Dodamo mleko, jogurt ulje, pola brašna malo umutimo varjačom pa dodamo malo soli. Dodajemo ostatak brašna i mešamo da dobijemo glatko testo malo mekše nego za hleb.
2. Pokrijemo testo folijom i krpom i ostavimo na toplom da naraste.
3. Za to vreme sameljemo mak i orahe i dodamo šećer, pa poparimo sa malo mleka.
4. Testo premesimo pa nam još jednom naraste. Kad je i drugi put naraslo istresemo ga na malo pobrašnjiven sto umesimo i podelimo na dva dela. Razvijemo oklagijom pravougaonik pa dodamo mak i lepo razvučemo. Uvijemo u rolat (štrudlu) i stavimo u podmazan pleh koji možete obložiti papirom. Tako uradite i sa drugom jufkicom, nju namažete orasima i uvijete. Pokrijete folijom i krpom i ostavite da raste.
5. Rernu uključite na 200 stepeni C pa stavite naraslu štrudlu. Posle desetak minuta smanjite na 180 i ako je porumenela pokrijete folijom. Pečete tačno 50 min na 180 stepeni. Štrudlu izvadite kad je pečena i sečete je kad se ohladi.
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus