Obradujte najmlađe ukućane ovim preslatkim kolačićima.

Potrebni sastojci

  • 85 g maslaca
  • 100 g meda
  • 3 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašike sode bikarbone
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika đumbira
  • 1 kora od limuna
  • beli fondan
  • poslastičarske boje

Način pripreme

U doboku posudu se pomešaju brašno, soda za hleb, cimet i đumbir. Kora jednog limuna se narenda. U duboku šerpu na tihoj vatri se istopi maslac, šećer i med. Nakon što se rastope, sklone se sa ringle.

Kad se smesa ohladi, doda se jaje, brašno s začinima i narendanom korom limuna. Od dobijene smese se zamesi meko testo. Đumbir testo se ostavi bar na sat vremena u frižideru.

Kad izvadite testo iz frižidera razvije se na debljinu od oko pola centimetra i izrežu se kolačići kalupima. Izrezani kolačići se poređaju u posudu za pečenje koja je prethodno postavljena papirom za pečenje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 8 minuta. Pazite da ih ne pregorite, malo im treba. Kolačići sa đumbirom se odozgo prekriju fondanom i ukrase se.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs