Obradujte najmlađe ukućane ovim preslatkim kolačićima.
Potrebni sastojci
- 85 g maslaca
- 100 g meda
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 250 g brašna
- 1/2 kašike sode bikarbone
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika đumbira
- 1 kora od limuna
- beli fondan
- poslastičarske boje
Način pripreme
U doboku posudu se pomešaju brašno, soda za hleb, cimet i đumbir. Kora jednog limuna se narenda. U duboku šerpu na tihoj vatri se istopi maslac, šećer i med. Nakon što se rastope, sklone se sa ringle.
Kad se smesa ohladi, doda se jaje, brašno s začinima i narendanom korom limuna. Od dobijene smese se zamesi meko testo. Đumbir testo se ostavi bar na sat vremena u frižideru.
Kad izvadite testo iz frižidera razvije se na debljinu od oko pola centimetra i izrežu se kolačići kalupima. Izrezani kolačići se poređaju u posudu za pečenje koja je prethodno postavljena papirom za pečenje.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 8 minuta. Pazite da ih ne pregorite, malo im treba. Kolačići sa đumbirom se odozgo prekriju fondanom i ukrase se.
Izvor: bonapeti.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu