Ukoliko imate božićne keksiće koji su ukusni, ali nešto im fali, nisu toliko privlačni da ih na prvi pogled poželimo probati, onda je vreme za dekoraciju.
Kolačiće šaramo smesom poznatom pod nazivom rojal ajsing, koji se pravi od šećera u prahu. Možemo praviti gustinu po želji, bojiti i šarati kako god nam neka ideja padne na pamet.
Vrlo je zanimljivo igrati se u trenutku inspiracije, uglavnom opušta, ali treba računati da nam oduzima dosta vremena, pa je dobro pripremiti koji dan ranije, jer može da stoji.
Nakon što ste dobili ideju kako započeti vašu kreativnu avanturu detaljan postupak pripreme možete pogledati ovde.
IDEJE ZA ŠARANJE BOŽIĆNIH KEKSIĆA
1. Možete pripremiti čaše u koje ćete na dno izgužvati malo ubrusa gde možete odlagati špric koji ne koristite da ne prljate radnu površinu i da vam se ne suši vrh.
2. Za početak bi bilo dobro napraviti gušću smesu da nacrtate konture po keksićima koje će sprečiti razlivanje kada nanesete untrašnju mekšu smesu.
3. Počinje bojenje smese, punjene u vrećice za dekoraciju (nastavke uzimajte po želji) ili čak možete raditi sa kesicama za zamrzivač kojima ste odsekli vrh, ako želite neki određeni oblik.
4. Smesu koju niste napunili u kesice, već vam je ostala u posudi, jako je bitno prekriti prozirnom folijom ili vlažnom krpom, jer se smesa inače brzo suši i bez toga će se stvrdnuti.
5. Kada špricom nanesete smesu u unutrašnji deo keksića možete uz pomoć čačkalice ravnomerno raširiti.
6. Čačkalica će vam još pomoći za izvlačenje crta po keksićima.
7. Za boriće smesu obojte u zeleno, napravite malo gušće i nastavkom za listove izvlačite grane. Za drugu varijantu koristite nastavke za travu. Ako vam grane nisu jasne možete dodati još šećera u prahu da vam smesa bude još gušća.
8. Na borićima posle možete u raznim bojama napraviti kuglice.
9. Možete na pari istopiti čokoladu za kuvanje, koju umlačite i špricom crtate, sa ili bez rojal ajsinga.
10.Možete napraviti i boriće sa belim granama od rojal ajsing smese, pa istopljenom čokoladom istačkajte kao kuglice.
11. Nakon što popunite sredinu i dobijete oblik cvetića, uzmite drugu boju i čačkalicom povlačite kružiće da biste napravili zvezdu.
12. Druga varijanta je da na sredini cvetića povlačite crte u bojama jedna pored druge. To radite tako da čačkalicom povlačite na jednu te na drugu stranu, pa se tako boje prevlače jedna preko druge.
13. Kad pravite pahulje prvo izvučete osnovne crte, a nakon toga čačkalicom razvlačite male crtice (iglice).
14. Možete pogledati i ostale slike, nadam se da ću vam dati neku ideju.
Izvor: kolaci.biz
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem