Rolati, bilo slani ili slatki, su rado viđeni na svakoj svečanoj trpezi. Kada domaćica želi da pokaže svoje umeće onda pravi rolat. U nastavku testka pročitajte kako da spremite rolat sa piškotama, čokoladnim filom i lešnikom. Lagan i kremast topiće se u ustima, a priprema nimalo nije komplikovana.
- Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 ml mleka
- Za fil:
- 500 ml mleka
- 15 g vanilin šećera
- 50 g šećera
- 80 g pudinga od vanile
- 250 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- Za karamelizovane lešnike:
- 100 g lešnika
- 100 g šećera
- 100 g nutele
- Još:
- nutela
- lešnik
- ferero roše
Priprema:
Na providnoj foliji poređajte piškote (3 reda po 10 piškota). U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i dodajte krem sir, pa sjedinite mikserom. Zatim dodajte ohlađeni puding koji ste umutili i premažite preko piškota. Šećer istopite, pa dodajte lešnike i promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu na pek papir i ostavite da se ohladi. Lešnike izblendirajte, pa dodajte u fil, kao i nutelu. Dobro umutite i premažite preko piškota. Na ivicu rolata sipajte nutelu i stavite lešnike preko, a onda urolajte. Ostavite u frižideru 2 sata, pa ukrsasite nutelom i ferero kuglicama.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem