Rolati, bilo slani ili slatki, su rado viđeni na svakoj svečanoj trpezi. Kada domaćica želi da pokaže svoje umeće onda pravi rolat. U nastavku testka pročitajte kako da spremite rolat sa piškotama, čokoladnim filom i lešnikom. Lagan i kremast topiće se u ustima, a priprema nimalo nije komplikovana.  

  • Sastojci:
  • 300 g piškota 
  • 150 ml mleka 
  • Za fil: 
  • 500 ml mleka 
  • 15 g vanilin šećera
  • 50 g šećera 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 250 g krem sira 
  • 300 ml slatke pavlake
  • Za karamelizovane lešnike: 
  • 100 g lešnika 
  • 100 g šećera 
  • 100 g nutele 
  • Još: 
  • nutela 
  • lešnik
  • ferero roše

Priprema:
Na providnoj foliji poređajte piškote (3 reda po 10 piškota). U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i dodajte krem sir, pa sjedinite mikserom. Zatim dodajte ohlađeni puding koji ste umutili i premažite preko piškota. Šećer istopite, pa dodajte lešnike i promešajte. Zatim sipajte dobijenu smesu na pek papir i ostavite da se ohladi. Lešnike izblendirajte, pa dodajte u fil, kao i nutelu. Dobro umutite i premažite preko piškota. Na ivicu rolata sipajte nutelu i stavite lešnike preko, a onda urolajte. Ostavite u frižideru 2 sata, pa ukrsasite nutelom i ferero kuglicama. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE