Retko ko odbija kolače, pogotovo ako je recept dobar kao ovaj. Predlažemo da napravite najlepši troslojni kolač čija je podloga od plazme, kokosa i nutele, a preko idu vanila i čokoladni fil. Na kraju se dekoriše lešnicima. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nije nimalo zahteva. Ovaj kolač možete da služite i na proslavama.
- Sastojci:
- Za koru:
- 400 g mlevene plazme
- 125 g kokosa
- 175 g nutele
- 120 g putera
- 100 ml slatke pavlake
- Za fil:
- 1,5 l mleka
- 240 g šećera
- 4 žumanceta
- 130 g kukuruznog skroba
- 120 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 200 g čokolade
- Za dekoraciju:
- 100 g lešnika
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu, kokos, nutelu, istopljeni puter i slatku pavlaku. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine, pa sipajte u kalup i dobro utisnite. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Penasto umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte skrob i 1/2 l mleka, kao i ekstrakt vanile. Dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko (1 l) sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte žumanca. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter sobne temperature i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Podelite na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Preko podloge od keksa prvo sipajte beli fil i poravnajte, pa onda i crni fil i poravnajte. Ukrasite seckanim lešnikom. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem