Kada su napolju visoke temperature najviše nam prijaju ledene poslastice kao što je sladoled. Domoći je još boljeg ukusa nego kupovni, a i jednostavno se sprema. Ljubitelji čokoladnih poslastica će se oduševiti ovim receptom, a u pitanju je sladoled kolač i to samo od 2 sastojka. Potrebni su vam pavlaka za kuvanje i čokolada i napravićete najlepši i najkremastiji sladoled kolač do sada.
- Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade + za dekoraciju
Priprema:
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom (100 ml). U drugoj posudi dobro umutite slatku pavlaku (200 ml), pa dodajte istopljenu čokoladu. Dobro umutite, pa dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu, ukrasite rendanom čokoladom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem