Sitni kolačisu odlični za sve vrste proslava, a ovim čokoladnim niko neće moći da odoli. Još jedna odlična stvar kod ovih kolača je što mogu da ga jedu i oni koji vode računa o ishrani, jer je zdrav, tj. prave se bez šećera, jaja i brašna. Osnovni sastojci su urme koje imaju mnoge prednosti za naš organizam, kao i med, kokos i lešnik. Na kraju se umaču u čokoladu, a svaki zalogaj ovih kolača je pravo zadovoljstvo

  • Sastojci:
  • 200 g urmi
  • 110 g pečenih lešnika 
  • 40 g kokosa 
  • 1 kašičica instant kafe
  • 1 kašika vode 
  • prstohvat soli
  • 2 kašike kakao praha 
  • 2 kašike meda 
  • 120 g crne čokolade, bez šećera
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Urme potopite u toplu vodu i ostavite 10 muinuta. U blender ubacite 60 g lešnika, kokos, kafu koju ste prethodno pomešali sa kašikom tople vode i so, pa dobro izblendirajte. Dobijenu smesu izvadite iz blendera, pa dodajte urme kojima ste izvadili košticu i med, pa dobro izblendirajte. Od smese sa urmom oblikujte male kocke i ređajte na tacnu. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem, pa dodajte smesu sa lešnicima i promešajte. Umočite kolače u čokoladu i vratite u frižider na još 10 minuta. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Čokoladne punjene praline

Izvor: Stvar ukusa