Leti najviše volimo lagane kolače, a uvek je bolje ako su voćni, a ne čokoladni. Ovaj recept spaja omiljene namirnice, i voće i čokoladu, a ne pada teško. Kremasti kolač sa breskavama će vam se dopasti na prvi zalogaj, a ni njegova priprema nije komplikovana. Ako tražite letnju poslasticu koja će vas zasladiti, ali i rashladiti neka vaš izbor bude baš ovaj kolač. 

  • Sastojci:
  • 900 ml mleka 
  • 15 želatina 
  • 100 g šećera 
  • 180 g bele čokolade 
  • 500 g breskvi 
  • Još:
  • 250 ml mleka 
  • 3 g želatina 
  • 90 g mlečne čokolade
  • Za ganaš:
  • 100 ml mleka 
  • 120 ml slatke pavlake 
  • 50 g crne čokolade 

Priprema:

U šerpi pomešajte mleko, želatin i šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje, pa dodajte belu čokoladu. Nastavite da kuvate dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u kalup za kuglof (najbolje ako imate gumeni). Kada sipate pola smese poređajte breskve koje ste sitno isekli, pa sipajte preostali fil i poređajte još jedan sloj seckanog voća. Stavite u frižider na 30-40 minuta. U šerpi pomešajte želatin i mleko, pa kuvajte dok ne krene da vri, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu, pa nastavite da kuvate dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Prelijte preko belog fila i stavite u frižider na 30-40 minuta. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i mlekom, pa ganaš prelijte preko kolača. Opet stavite u frižider na 30-40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Plazma torta sa krem bananicama Instagram/svezazenu.tv

Izvor: Stvar ukusa