Mafine nije teško napraviti, što je dobra stvar, jer tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusan kolač koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog je ovaj sa jogurtom, koji se sprema bez brašna, a preko se koristi džem umesto glazure. Idealan je za visoke letnje temeprature, a super je i kao posluženje na zabavama.  

  • Sastojci:
  • 300 g grčkog jogurta 
  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike skroba 
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 150 g jagoda 
  • 3 kašike čia semena
  • 1 limun

Priprema: 
U posudi pomešajte jogurt, jaja, šećer, skrob i vanilu. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u nauljeni kalup za mafine. Sipajte smesu, ali nemojte da napunite do vrha, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite džem. Jagode operite i ispasirajte, pa sipajte u šerpu. Dodajte čia semenke i kuvajte nekih minuta. Isključite šporet i kada se džem ohladi dodajte sok od limuna i promešajte. Premažite mafine napravljenim džemom.

BONUS VIDEO:

instagram/fitwafflekitchen Recept mafine sa čokoladom

Izvor: Stvar ukusa