Mafine nije teško napraviti, što je dobra stvar, jer tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusan kolač koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog je ovaj sa jogurtom, koji se sprema bez brašna, a preko se koristi džem umesto glazure. Idealan je za visoke letnje temeprature, a super je i kao posluženje na zabavama.
- Sastojci:
- 300 g grčkog jogurta
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike skroba
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 150 g jagoda
- 3 kašike čia semena
- 1 limun
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, jaja, šećer, skrob i vanilu. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u nauljeni kalup za mafine. Sipajte smesu, ali nemojte da napunite do vrha, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite džem. Jagode operite i ispasirajte, pa sipajte u šerpu. Dodajte čia semenke i kuvajte nekih minuta. Isključite šporet i kada se džem ohladi dodajte sok od limuna i promešajte. Premažite mafine napravljenim džemom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem