Mafine nije teško napraviti, što je dobra stvar, jer tako i početnici u kuhinji mogu da spreme ukusan kolač koji će im uspeti iz prvog pokušaja. Postoje razni recepti za mafine, pa tako možete da pravite slane ili slatke, a naš današnji predlog je ovaj sa jogurtom, koji se sprema bez brašna, a preko se koristi džem umesto glazure. Idealan je za visoke letnje temeprature, a super je i kao posluženje na zabavama.
- Sastojci:
- 300 g grčkog jogurta
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike skroba
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 150 g jagoda
- 3 kašike čia semena
- 1 limun
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, jaja, šećer, skrob i vanilu. Dobro promešajte, pa sipajte smesu u nauljeni kalup za mafine. Sipajte smesu, ali nemojte da napunite do vrha, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Za to vreme napravite džem. Jagode operite i ispasirajte, pa sipajte u šerpu. Dodajte čia semenke i kuvajte nekih minuta. Isključite šporet i kada se džem ohladi dodajte sok od limuna i promešajte. Premažite mafine napravljenim džemom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus