Šlafrok je kućna haljina, a ovaj slatkiš sa jabukama je dobio to ime za što se voće pre prženja uvalja u smesu koja je kao za palačinke. Jabuke u šlafroku nisu komplikovane za pripremu, a odlično su rešenje kada vam se jede nešto slatko što se brzinski sprema. Ovu poslasticu možete da poslužite sa nutelom ili džemom. Ako vam se dopao ovaj recept, sigurni smo da ćete obožavati i lažne krofne od jabuka.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 1 limun
  • 1 jaje
  • 200 ml piva
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • Još:
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica cimeta 

Recept za jabuke u šlafroku: 

Jabuke oljuštite, pa isecite na kolutove. Prelijte sokom od limuna da ne potapne dok pripremate preostale sastojke. U posudi umutite jaje, pa sipajte pivo, a onda dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno sa cimetom, pa uvaljajte jabuke, a onda ih uvaljajte i u smesu sa jajima. Pržite jabuke kao i krofne, u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocede.  

Pročitajte i ovo: Krofne sa jabukama

BONUS VIDEO: 

Kolač sa nutelom Instagram/Fitwaffle Kitchen

Izvor: StvarUkusa