Šlafrok je kućna haljina, a ovaj slatkiš sa jabukama je dobio to ime za što se voće pre prženja uvalja u smesu koja je kao za palačinke. Jabuke u šlafroku nisu komplikovane za pripremu, a odlično su rešenje kada vam se jede nešto slatko što se brzinski sprema. Ovu poslasticu možete da poslužite sa nutelom ili džemom. Ako vam se dopao ovaj recept, sigurni smo da ćete obožavati i lažne krofne od jabuka.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 1 limun
- 1 jaje
- 200 ml piva
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- Još:
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica cimeta
Recept za jabuke u šlafroku:
Jabuke oljuštite, pa isecite na kolutove. Prelijte sokom od limuna da ne potapne dok pripremate preostale sastojke. U posudi umutite jaje, pa sipajte pivo, a onda dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno sa cimetom, pa uvaljajte jabuke, a onda ih uvaljajte i u smesu sa jajima. Pržite jabuke kao i krofne, u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocede.
Pročitajte i ovo: Krofne sa jabukama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus