Krofne su vrsta kolača pečenog u tiganju, na ulju. Postoje različiti recepti ali je osnova ista. Obično se posipaju šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade.
Ukoliko niste, isprobajte recept za krofne sa rupom na sredini, u čije se testo dodaje rendana jabuka.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 20 ml ulja
- 2 kašike jogurta
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- ulje za prženje
- šećer ili šećer u prahu za umakanje
Priprema:
Jabuku oljuštite i izrendajte. Jaje umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje pa mutite još malo. Umešajte i jogurt pa dodajte rendanu jabuku. Dodajte i brašno i prašak za pecivo pa sjedinite. Obradite testo rukama pa ga istresite na pobrašnjenu ravnu površinu. Razvucite oklagijom pa čašom vadite krugove. Manjom čašom vadite krugove u sredini velikog kruga. Pržite krofne u vrelom ulju sa obe strane. Uvaljajte ih u šećer ili šećer u prahu sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno