Krofne su vrsta kolača pečenog u tiganju, na ulju. Postoje različiti recepti ali je osnova ista. Obično se posipaju šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade. 

Ukoliko niste, isprobajte recept za krofne sa rupom na sredini, u čije se testo dodaje rendana jabuka.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 20 ml ulja
  • 2 kašike jogurta
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • ulje za prženje
  • šećer ili šećer u prahu za umakanje

Priprema:

Jabuku oljuštite i izrendajte. Jaje umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje pa mutite još malo. Umešajte i jogurt pa dodajte rendanu jabuku. Dodajte i brašno i prašak za pecivo pa sjedinite. Obradite testo rukama pa ga istresite na pobrašnjenu ravnu površinu. Razvucite oklagijom pa čašom vadite krugove. Manjom čašom vadite krugove u sredini velikog kruga. Pržite krofne u vrelom ulju sa obe strane. Uvaljajte ih u šećer ili šećer u prahu sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE