Čokoladne bombice bez brašna ćete napraviti brzo, a isto tako brzo će i nestati sa tanjira, jer se prave od čokolade i kikiriki putera. Isprobajte i recept za domaći jafa kolač, takođe odličan izbor poslastice. Čokoladne bombice su dobar izbor sitnih kolača, jer ne morate da ih pečete, samo uvaljate sastojke. Pročitajte kako se prave.
Sastojci:
- 200 g mlevenog Plazma keksa
- 80 g krem sira
- 80 g kikiriki putera i dodatnih 30 g za ukrašavanje
- 120 g crne čokolade za kuvanje
- Recept za čokoladne bombice:
Recept za čokoladne bombice:
Formirajte kuglice od krem sira, mlevenog keksa i kikiriki putera:
Za čokoladne bombice prvo izmiksirajte krem sir i mleveni keks, a potom dodajte kikiriki puter. Smesu ubacite u staklenu činiju i od toga pravite rukama kuglice, koje ćete potom da ređate na pleh prekriven papirom za pečenje. Nakon toga ih stavite u frižider da odstoje 10 minuta.
Umočite kuglice u topljenu čokoladu:
Istopite crnu čokoladu u činiji i natopite jednu po jednu kuglicu, a potom ih vratite na pleh i ostavite da se čokolada stegne. Kikiriki puter ubacite u kesu za šlag i ukrasite kuglice tankim linijama. Ostavite ih da odstoje još 5 minuta, a nakon toga ih ubacite u papirne korpice i poslužite. Uživajte u čokoladnim bombicama!
Pročitajte i kako se pravi MEDENA PITA SA KARAMEL FILOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus