Recept za svežu voćnu tortu je jednostavan, a torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Možda će vam se svideti i voćna torta sa pudingom i piškotama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno. Pravi se na ovaj način!

Sastojci:

Patišpanj:

  • 130 g brašna
  • 4 jaja - sobne temperature
  • 80 g šećera
  • 1 ¾ kašike putera - otopljenog
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • ¼ kašičice soli

Sirup za prelivanje:

  • 40 ml vrele vode
  • 3 kašike šećera

Šlag:

  • 250 g slatke pavlake
  • 6 do 8 kašika šećera u prahu

Voćni fil:

  • 200 g kivija iseckanog
  • 200 g mandarina, oljštenih i razdvojenih na komadiće

Recept za svežu voćnu tortu:

14:07
Korak 1

Napravite patišpanj:

Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.

14:11
Korak 2

Napravite šlag:

Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.

14:12
Korak 3

Napravite sirup za preliv i pripremite voće:

Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!

Saznajte i kako se pravi GALA VOĆNA TORTA OD GOTOVIH KORA

BONUS VIDEO:

TikTok/_fromtheground Torta

StvarUkusa/L.S.