Recept za svežu voćnu tortu je jednostavan, a torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Možda će vam se svideti i voćna torta sa pudingom i piškotama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno. Pravi se na ovaj način!
Sastojci:
Patišpanj:
- 130 g brašna
- 4 jaja - sobne temperature
- 80 g šećera
- 1 ¾ kašike putera - otopljenog
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- ¼ kašičice soli
Sirup za prelivanje:
- 40 ml vrele vode
- 3 kašike šećera
Šlag:
- 250 g slatke pavlake
- 6 do 8 kašika šećera u prahu
Voćni fil:
- 200 g kivija iseckanog
- 200 g mandarina, oljštenih i razdvojenih na komadiće
Recept za svežu voćnu tortu:
Napravite patišpanj:
Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.
Napravite šlag:
Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.
Napravite sirup za preliv i pripremite voće:
Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!
Saznajte i kako se pravi GALA VOĆNA TORTA OD GOTOVIH KORA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem