Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene. Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savršen recept za čokoladni kolač bez pečenja. Sigurni smo da će vam se dopasti, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ovaj kolač možete da napravite i u posnoj verziji, samo čokoladu i mleko zamenite biljnim.
Sastojci:
- 1 l mleka (može biljno)
- 12 g biljnog želatina
- 200 g čokolade (može posna)
- Za glazuru:
- 200 g čokolade (može posna)
- 30 ml ulja
- 100 g kikirikija
Recept za čokoladni kolač:
Napravite fil
U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine.
Ohladite kolač
Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Napravite glazuru
U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte.
Prelijte preko kolača
Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite.
Pročitajte i ovo: Čokoladni kolač sa jogurtom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem