Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene. Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savršen recept za čokoladni kolač bez pečenja. Sigurni smo da će vam se dopasti, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ovaj kolač možete da napravite i u posnoj verziji, samo čokoladu i mleko zamenite biljnim.

Sastojci:

  • 1 l mleka (može biljno)
  • 12 g biljnog želatina 
  • 200 g čokolade (može posna)
  • Za glazuru: 
  • 200 g čokolade (može posna)
  • 30 ml ulja 
  • 100 g kikirikija

Recept za čokoladni kolač:

12:50
Korak 1

Napravite fil 

U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine. 

12:50
Korak 2

Ohladite kolač 

Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. 

12:50
Korak 3

Napravite glazuru

U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte. 

12:56
Korak 4

Prelijte preko kolača 

Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite. 

Pročitajte i ovo: Čokoladni kolač sa jogurtom

BONUS VIDEO: 

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

(StvarUkusa/S.B.)