Sastojci:
- 3 zrele banane
- 40 g kristal šećera
- 50 ml vode
- 500 ml veoma hladne pavlake za šlag
- 1 kašika šećera u prahu
- 50 g jogurta (grčki ili čvrsti)
Priprema:
Sladoled torta sa bananama i jogurtom je savršen letnji desert – lagana, osvežavajuća i jednostavna za pripremu. Pravi se bez pečenja, bez jaja i bez komplikacija, a rezultat je kremasta poslastica koja prija i deci i odraslima. Kombinacija zrelih banana, jogurta i pavlake daje pun ukus, prirodnu slatkoću i finu teksturu koja podseća na pravi sladoled iz poslastičarnice.
U šerpici pomešajte 40 g šećera i 50 ml vode. Kuvajte kratko dok se šećer potpuno ne otopi i sirup blago ne zgusne. Ohladite.
Oljuštite banane i izmiksajte ih u glatku kašu. Dodajte ohlađen sirup i promešajte.Umutite hladnu pavlaku sa kašikom šećera u prahu dok ne postane čvrsta. Dodajte jogurt i lagano sjedinite.
Umešajte banane u krem od pavlake i jogurta, mešajući špatulom da ostane vazduasto.
Sipajte smesu u kalup obložen folijom ili papirom za pečenje. Poravnajte i stavite u zamrzivač najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Bonus video
