Sastojci:

  • 4 zrele banane
  • 2 kašike bademovog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika seckanih, blago pečenih lešnika (po želji)
  • 2 kašičice meda (po želji)

Priprema:

Kad vam zatreba brz, zdrav i osvežavajući desert bez šećera i kuvanja, ovaj sladoled od banane je prava stvar. Kremast, lagan i pun ukusa, pravi se od samo nekoliko sastojaka – a rezultat je bolji od kupovnog.

Savet:

Koristite što zrelije banane sa smeđim tačkicama – one daju najlepšu slatkoću i najbogatiji ukus, bez potrebe za dodatnim zaslađivačima.

Oljuštite banane i isecite ih na kolutiće debljine oko 2–3 cm. Poređajte ih u jednom sloju na dasku za sečenje ili pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na najmanje 2 sata, dok se potpuno ne zamrznu.

Kada ste spremni za pripremu, izvadite banane iz zamrzivača i stavite ih u jači blender ili procesor hrane, zajedno sa bademovim mlekom i ekstraktom vanile. Miksirajte dok ne dobijete glatku, kremastu smesu.

Rasporedite sladoled u čaše ili činije za serviranje. Po želji pospite seckanim lešnicima i prelijte medom. Poslužite odmah.

Bonus video

00:13
Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta