Sastojci:

Za beze koru:

  • 6 belanaca (sobna temperatura)
  • prstohvat soli
  • 290 g šećera
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • Listići badema (za posipanje)

Za krem:

  • 400 g maskarponea (ili drugi krem sir)
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 200 g slatke pavlake
  • 200–250 g malina

Za sos od bele čokolade:

  • 50 g bele čokolade
  • 25 g slatke pavlake 

Priprema:

Puslica torta sa malinama je lagan letnji desert bez brašna, idealan za sve prilike. Hrskava beze kora od belanaca i badema sjajno se slaže sa kremastim filom od maskarponea i osvežavajućih malina. Brzo se pravi, lepo izgleda, a još lepše nestaje sa tanjira — klasik među desertima koji uvek oduševi.

Savet:

Obavezno koristite sitan šećer kako bi se brže otopio u belancima — to je tajna savršeno glatke i sjajne puslice.

Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne pobele i zapene. Postepeno dodajte šećer i limunov sok, neprestano muteći dok ne dobijete čvrst, sjajan šne. Na kraju umešajte kukuruzni skrob. Rasporedite smesu na papir za pečenje u plehu dimenzija 37×26 cm. Pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 140°C oko 30 minuta. Ohladite i pažljivo isecite na dve jednake polovine.

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane gladak. Dodajte pavlaku i mutite dok se ne zgusne u čvrstu kremu. Na jednu koru nanesite krem, rasporedite maline, pa poklopite drugom polovinom kore.

Otopite belu čokoladu sa pavlakom na pari ili u mikrotalasnoj i prelijte preko torte. Po želji dodatno pospite bademovim listićima. Stavite tortu u frižider najmanje 1 sat da se stegne pre služenja.

Bonus video

00:11
Čizkejk u čaši Izvor: Instagram/nutrition_home