Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 2 žumanca
- 1 celo jaje
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- Nutela (količina po želji – minimum 150 g)
Priprema:
Leto je pravo vreme za lagane, osvežavajuće poslastice koje ne zahtevaju pečenje, a ova sladoled torta sa Nutelom je sve što vam treba kad živa u termometru poraste. Hladna, kremasta i bogata ukusom, pravi se brzo i lako – idealna je za letnje rođendane, druženja ili kad jednostavno želite nešto slatko i ledeno. Kombinacija vazdušaste kreme i slojeva Nutele čini ovu tortu neodoljivom već na prvi zalogaj.
Umutite jaje, žumanca, šećer i vanilin šećer na pari dok smesa ne postane gusta i penasta. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta. Spojite ohlađenu smesu od jaja sa umućenim šlagom i pažljivo sjedinite.
Pripremite kalup (prečnika oko 20–22 cm), obložite ga papirom za pečenje ili prozirnom folijom za lakše vađenje. Sipajte polovinu bele kreme, pa stavite sloj Nutele (možete je blago otopiti da se lakše nanosi), zatim opet beli sloj i na kraju premažite odozgo Nutelom. Poravnajte i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći. Izvadite 10 minuta pre služenja da se lakše seče.
Bonus video
