Sastojci:
- 120 ml mleka
- 2 ½ kašičice svežeg kvasca
- 60 ml soka od pomorandže
- 1 jaje
- 360 g brašna za hleb
- prstohvat soli
- rendana kora pomorandže
- 50 g šećera
- 20 ml ulja
- 40 g putera, omekšanog
- 250 g džema od pomorandže
- 30 g bademovog brašna
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krem sira
- 20 g otopljenog putera
Recept za mekane rolnice sa pomorandžom i belom glazurom:
Kako biste napravili ove rolnice, prvo u mleko ubacite kvasac. Promešajte i sipajte u veliku činiju. Sipajte i sok od pomorandže, jedno jaje, brašno, prstohvat soli i izmutite mikserom. Mešajte na srednjoj brzini 10 minuta, ili mesite rukama na pobrašnjenoj površni deset minuta.
Vratite testo u činiju pa izrendajte koru pomorandže na njega. Dodajte 50 g šećera i opet mutite mikserom 10 minuta. Preko testa sipajte ulje, omekšani puter i mešajte još 5 minuta. Izmešajte testo rukom u loptu, poklopite i pustite da se diže 2 sata. Nakon toga nauljite radnu površinu i prebacite testo na nju.
Razvucite testo i preklopite ga, zatim ga opet malo razvucite i preklopite, pa nakon toga počnite da ga razvijate oklagijom. Razvijte testo u veliki pravougaonik. Premažite ga potom džemom od pomorandže. Posipajte bademovim brašnom i počnite da rolate. Uvijte u čvrst rolat, pa uštinite ivice da se zalepe. Pomoću konca ili noža isecite rolnice i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite rolnice na 175 stepeni 20 minuta. U međuvremenu napravite glazuru. U činiji pomešajte šećer u prahu, krem sir i otopljeni puter. Mešajte dok ne postane kremasto i ujednačeno. Rasporedite preko rolnica dok su još vruće. Ostavite da se malo ohlade pa uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne cimet rolnice.
Pročitajte kako se prave najbrže šam rolne koje se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
