Sastojci:
Za karamel sloj:
- 110 g šećera
- 50 g hladnog putera
- 80 g slatke pavlake
- 75 g pečenog, slanog kikirikija
Za čokoladni sloj:
- 70 g čokoladnih keksića (oreo bez fila, petit beurre s kakaom i sl.)
- 80 g crne čokolade
- 100 g slatke pavlake (zagrejati u mikrotalasnoj i sjediniti sa čokoladom)
Za osnovu sladoleda:
- 150 g slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu (ili po ukusu)
Za čokoladni preliv (ganaš za prelivanje):
- 100 g mlečne čokolade
- 2 kašike ulja (suncokretovog ili kokosovog)
- 2 kašike seckanog kikirikija
Priprema:
Bogata, slana, slatka i kremasta – ova ledena poslastica spoj je svega što volimo u Snikersu, ali u obliku osvežavajuće torte iz zamrzivača. Idealna za vrele dane!
U šerpici otopite šećer do svetlosmeđe boje, dodajte hladan puter, promešajte pa sipajte pavlaku. Kuvajte 2–3 minuta dok se karamel ne sjedini. Dodajte kikiriki i ostavite da se prohladi.
Izdrobite keksiće, prelijte ih vrućim ganašom (pavlaka + otopljena crna čokolada). Dobro izmešajte i ostavite da se prohladi.
Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i lagano umešajte ohlađeni čokoladni sloj.
U silikonski kalup sipajte prvo karamel sa kikirikijem, zatim sloj sladoleda. Poravnajte, pokrijte folijom i zamrznite minimum 4 sata.
Otopite mlečnu čokoladu sa uljem, dodajte seckani kikiriki i ostavite da se prohladi. Kada je torta smrznuta, izvadite je iz kalupa i prelijte ohlađenom glazurom.
Bonus video
