Sastojci:

Za karamel sloj:

  • 110 g šećera
  • 50 g hladnog putera
  • 80 g slatke pavlake 
  • 75 g pečenog, slanog kikirikija 

Za čokoladni sloj:

  • 70 g čokoladnih keksića (oreo bez fila, petit beurre s kakaom i sl.)
  • 80 g crne čokolade
  • 100 g slatke pavlake (zagrejati u mikrotalasnoj i sjediniti sa čokoladom)

Za osnovu sladoleda:

  • 150 g slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera u prahu (ili po ukusu)

Za čokoladni preliv (ganaš za prelivanje):

  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 kašike ulja (suncokretovog ili kokosovog)
  • 2 kašike seckanog kikirikija

Priprema:

Bogata, slana, slatka i kremasta – ova ledena poslastica spoj je svega što volimo u Snikersu, ali u obliku osvežavajuće torte iz zamrzivača. Idealna za vrele dane!

Savet:

Karamel sipajte dok je još topao, ali pazite da ne bude prevruć jer će se razliti i deformisati sloj ispod.

U šerpici otopite šećer do svetlosmeđe boje, dodajte hladan puter, promešajte pa sipajte pavlaku. Kuvajte 2–3 minuta dok se karamel ne sjedini. Dodajte kikiriki i ostavite da se prohladi.

Izdrobite keksiće, prelijte ih vrućim ganašom (pavlaka + otopljena crna čokolada). Dobro izmešajte i ostavite da se prohladi.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i lagano umešajte ohlađeni čokoladni sloj.

U silikonski kalup sipajte prvo karamel sa kikirikijem, zatim sloj sladoleda. Poravnajte, pokrijte folijom i zamrznite minimum 4 sata.

Otopite mlečnu čokoladu sa uljem, dodajte seckani kikiriki i ostavite da se prohladi. Kada je torta smrznuta, izvadite je iz kalupa i prelijte ohlađenom glazurom.

Bonus video

01:00
Snikers čizkejk Izvor: Instagram/pp.kbzu_