Obavezno umutite belanca i žumanca odvojeno jer ćete tako dobiti ovako mekani biskivit. Kada u sve to dodate džem, dobijate kolač koji po ukusu može da se meri sa onim starinskim sa višnjama i grizom. Ako niste znali ljuske jaja možete da iskoristite za čišćenje kuće, tako da ih nemojte bacati.
Sastojci:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 250 g džema po izboru
- 1 kesica vanilin šećera
- 11 g praška za pecivo
- 150 g brašna
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, a žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano špatulom sjedinite obe smese. Sipajte džem, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte u kalup koji ste nauljili. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus