Obavezno umutite belanca i žumanca odvojeno jer ćete tako dobiti ovako mekani biskivit. Kada u sve to dodate džem, dobijate kolač koji po ukusu može da se meri sa onim starinskim sa višnjama i grizom. Ako niste znali ljuske jaja možete da iskoristite za čišćenje kuće, tako da ih nemojte bacati.
Sastojci:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 250 g džema po izboru
- 1 kesica vanilin šećera
- 11 g praška za pecivo
- 150 g brašna
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, a žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano špatulom sjedinite obe smese. Sipajte džem, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte u kalup koji ste nauljili. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom