Obavezno umutite belanca i žumanca odvojeno jer ćete tako dobiti ovako mekani biskivit. Kada u sve to dodate džem, dobijate kolač koji po ukusu može da se meri sa onim starinskim sa višnjama i grizom. Ako niste znali ljuske jaja možete da iskoristite za čišćenje kuće, tako da ih nemojte bacati. 

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera 
  • 250 g džema po izboru 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 11 g praška za pecivo
  • 150 g brašna

Priprema:

Umutite belanca sa prstohvatom soli, a žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano špatulom sjedinite obe smese. Sipajte džem, promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte u kalup koji ste nauljili. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa