Zapečeni sutlijaš sa slatkom pavlakom je savršeno kremast sa zapečenom koricom. Ako volite sutlijaš, možda ćete želeti da napravite i sa čokoladom i pomorandžom. Evo i kako se pravi zapečen u rerni:

Sastojci:

  • 60 g pirinča
  • 275 ml mleka
  • 125 ml slatke pavlake
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sveže rendani muskatni oraščić
  • maslac za podmazivanje posude

Recept za zapečeni sutlijaš sa slatkom pavlakom:

Podmažite maslacem tepsiju. U posudu za pečenje sipajte mleko, slatku pavlaku, vanilin šečer i šećer i narendajte malo svežeg muskatnog oraščića. Zatim sve promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede i počne da se rastvara šećer. Ubacite pirinač, sve još jednom promešajte, a zatim stavite u rernu i pecite na 170°C 80-90 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.

Pročitajte kako se pravi lažni sutlijaš sa prosom i bundevom

BONUS VIDEO

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka TikTok/thecollegechefs

StvarUkusa/L.S.