Zapečeni sutlijaš sa slatkom pavlakom je savršeno kremast sa zapečenom koricom. Ako volite sutlijaš, možda ćete želeti da napravite i sa čokoladom i pomorandžom. Evo i kako se pravi zapečen u rerni:
Sastojci:
- 60 g pirinča
- 275 ml mleka
- 125 ml slatke pavlake
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- sveže rendani muskatni oraščić
- maslac za podmazivanje posude
Recept za zapečeni sutlijaš sa slatkom pavlakom:
Podmažite maslacem tepsiju. U posudu za pečenje sipajte mleko, slatku pavlaku, vanilin šečer i šećer i narendajte malo svežeg muskatnog oraščića. Zatim sve promešajte da se sastojci ravnomerno rasporede i počne da se rastvara šećer. Ubacite pirinač, sve još jednom promešajte, a zatim stavite u rernu i pecite na 170°C 80-90 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.
Pročitajte kako se pravi lažni sutlijaš sa prosom i bundevom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa