1. Ispecite orašaste plodove ukoliko su sirovi. Jednostavno ih poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C, oko 10 minuta. Ostavite pečene plodove da se ohlade.
2. Pomešajte orašaste plodove, suvo voće i urme i sameljite ih u blenderu nekoliko minuta.
3. Smesu oblikujte u pravougaonik između dva papira za pečenje i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje sat vremena.
4. Ohlađenu smesu isecite po želji i svaku pojedinačnu pločuicu stavite između papira za pečenje ili folije.
5. Ova poslastica može da stoji u frižideru nekoliko nedelja, a u zamrzivaču i do 3 meseca.
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija