Domaće je uvek bolje nego kupovno, a što ne bi iskoristili i sezonu šljiva i napravili ovu neverovatnu pitu. Na preukusno i mekano testo poređajte seckane šljive i ispecite. Na kraju pospite mešavinom od šećera i cimeta i servirajte. Ceo kraj će mirisati na ovu nedoljivu pitu, a komšije će vam kucati na vrata da im poslužite parče.
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 200 ml mlakog mleka
- 50 g šećera
- 400 g brašna
- 60 g putera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 2 kg šljiva
Za posipanje:
- 40 g braon šećera
- 2 kašičice cimeta
Priprema:
Svež kavasac izmrvite, pa sipajte mlako mleko i šećer. Dobro sjedinite i ostavite 5 minuta da se aktivira. Dodajte prosejano brašno, puter, so i jaja, pa mikserom umutite. Pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Šljive operite, pa izvadite košticu i isecite na četvrtine. Na pleh obložen pek papirom sipajte testo i oklagijom razvucite da ide od ivice do ivice. Poređajte šljive. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Pomešajte šećer i cimet i pospite po vrućoj piti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno