Ananas je jedna od omiljenih letnjih tropskih voćki u kojoj možemo da uživamo u različitim oblicima, bilo da je svež ili konzerviran. Možete da ga iskoristite za pripremu lagane letnje poslastice kao što je ovaj kremasti kolač, čiji recept je vrlo jednostavan. Savršeno je osvežavajuć i lagan i sigurno se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu.
Sastojci:
Za koru:
- 450 g mlevenog keksa
- 120 g putera
Za premaz kore:
- 120 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 2 jajeta
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 konzerva ananasa
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Pomešajte mleveni keks i puter pa utisnite u dno okruglog kalupa, koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite u rernu i pecite 10 minuta, a za to vreme pripremite premaz. U posebnoj posudi mikserom mutite puter, šećer i jaja da dobijete penastu smesu. Premažite preko kore i stavite u rernu na još 10-ak minuta. Nakon tog vremena izvadite iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi. Pavlaku za šlag čvrsto umutite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. U šlag dodajte iseckan ananas i sve rasporedite preko ohlađene kore. Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne i ohladi, pa secite na parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus