Kada vam se jede nešto slatko, a istovremeno i osvežavajuće onda neka vaš izbor bude prelepi kremasti kolač sa mangom. Od svega par sastojaka koji se lako nabavljaju napravite poslasticu koju nećete moći da prestanete da jedete. Ako niste ljubitelj egzotičnog voća, umesto manga možete da koristite nektarine, kajsije...
Sastojci:
- 600 g manga
- 250 ml slatke pavlake
- 80 kondenzovanog mleka
- 75 g mlevenog keksa
- 25 g neslanog putera
Priprema:
Keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa utisnite na dno dekorativne čaše. Zatim stavite u frižider da se stegne. Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, pa od te smese odvojite 1/3 i sipajte u špric za kolače. Mango očistite i ustinite štapnim mikserom. Sipajte malo pirea od manga u preostalu smesu sa pavlakom i umutite. Podelite na 2 jednaka dela, pa jedan deo sipajte u drugi špric za kolače. U preostalu smesu sa pavlakom dodajte preostali pire od manga (ostavite malo za dekoraciju) i dobro umutite. Sipajte i treću smesu u špric za kolače. Ako nemate toliko špriceva za kolače mogu da posluže i kese za zamrzivač. Sipajte prvo beli sloj preko keksa, pa svetlo žuti, a onda i tamno žuti. Ukrasite sa pireom od manga koji ste ostavili sa strane i preko sipajte još malo belog fila.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način