Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJKREMASTIJI VOĆNI KOLAČ U ČAŠI: Od iste smese napravite 3 fila različite boje - ukus koji se pamti (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Jednostavan i osvežavajući kolač sa mangom će vas raspametiti, a super je i to što se ne peče.

 Kremasti kolač sa mangom koji se ne peče Izvor: Printscreen/YT/ La Passion Sucrée

Kada vam se jede nešto slatko, a istovremeno i osvežavajuće onda neka vaš izbor bude prelepi kremasti kolač sa mangom. Od svega par sastojaka koji se lako nabavljaju napravite poslasticu koju nećete moći da prestanete da jedete. Ako niste ljubitelj egzotičnog voća, umesto manga možete da koristite nektarine, kajsije... 

Sastojci: 

  • 600 g manga 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 80 kondenzovanog mleka 
  • 75 g mlevenog keksa 
  • 25 g neslanog putera 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa utisnite na dno dekorativne čaše. Zatim stavite u frižider da se stegne. Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, pa od te smese odvojite 1/3 i sipajte u špric za kolače. Mango očistite i ustinite štapnim mikserom. Sipajte malo pirea od manga u preostalu smesu sa pavlakom i umutite. Podelite na 2 jednaka dela, pa jedan deo sipajte u drugi špric za kolače. U preostalu smesu sa pavlakom dodajte preostali pire od manga (ostavite malo za dekoraciju) i dobro umutite. Sipajte i treću smesu u špric za kolače. Ako nemate toliko špriceva za kolače mogu da posluže i kese za zamrzivač. Sipajte prvo beli sloj preko keksa, pa svetlo žuti, a onda i tamno žuti. Ukrasite sa pireom od manga koji ste ostavili sa strane i preko sipajte još malo belog fila. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti