Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITA SA KOKOSOM OD GOTOVIH KORA: Zalivena šećernim sirupom, a što duže stoji, to je ukusnija

Autor Marija Brčić

Pita sa kokosom i suvim grožđem toliko je sočna da se jedva seče.

 Pita sa kokosom Izvor: Prinscreen/YT/Fatima Beso

 Zaliveni kolači i pite nalaze posebno mesto na domaćoj trpezi. Pita sa kokosom natopljena u slatkom ukuvanom sirupu oduševoće sve ljubitelje baklave, a pravo se nikad jednostavnije od gotovih kora. Najbolja je kada je napravite dan ranije, pa ostavite da prenoći, jer će tad najbolje da upije sav sirup. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe i popodnevno druženje sa prijateljicama.

Sastojci:

  • 6 kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 150 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo
  • malo ulja

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml vode
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom da postanu penasta, pa dodajte ulje, jogurt, kokos i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite da se sastojci lepo povežu. Raširiti jednu koru, malo je pouljiti pa staviti odozgo drugu koru, zatim bogato premazati filom. Savijte malo ivice, da vam fil ne iscuri, pa pažljivo uvijte u rolat. Postupak ponovite i sa preostalim materijalom. Ređajte u uljem podmazan pleh. Oštrim nožem isecite na parčiće, pa svaku rolnicu malo premažite uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Dok se pita peče napravite sirup za prelivanje. U šerpicu sipajte šećer i odu, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje da se šećer rastopi. kada počne da vri sipajte limunov sok, kuvajte još minut, dva, pa sklonite sa šporeta. Kada je pita pečenja prelijte je još uvek toplim sirupom i ostavite da dobro upije. Najbolje je da je ostavite preko noći, a da je služite sutradan.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti