Bilo da su punjene ili prazne, krofnesu uvek dobrodošle na trpezi. Ako niste znali, njih su nekada služili i za Srpsku novu godinu uz šampanjac. Postoji milon načina na koji možete da ih napravite, a nekako su najlepše ove mini krofne koje se pojedu u jednom zalogaju. Kod ovog recepta je super to što ne morate da mesite testo, sve se špatulom sjedini, a onda ih pržite. Možete da ih služite sa nutelom, džemom...  

  • Sastojci: 
  • 200 g brašna 
  • 30 g šećera 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 ravna kašičica suvog kvasca
  • 1 jaje 
  • 130 ml mleka 
  • 20 g putera 

Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, so, suvi kvasac, pa promešajte. Dodajte jaje, mleko i istopljeni puter. Promešajte sastojke špatulom, kad je testo lepljivo znači da je gotovo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač, pa isecite rupu. U šerpu sipajte ulje i kada se zagreje istisnite malo testa, a makazama isecite. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Ako želite, možete da pomešate šećer u prahu sa vodom, pa da prelijte krofne ili služite sa čokoladom, džemom...

Izvor: Stvar ukusa