Bilo da su punjene ili prazne, krofnesu uvek dobrodošle na trpezi. Ako niste znali, njih su nekada služili i za Srpsku novu godinu uz šampanjac. Postoji milon načina na koji možete da ih napravite, a nekako su najlepše ove mini krofne koje se pojedu u jednom zalogaju. Kod ovog recepta je super to što ne morate da mesite testo, sve se špatulom sjedini, a onda ih pržite. Možete da ih služite sa nutelom, džemom...
- Sastojci:
- 200 g brašna
- 30 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 130 ml mleka
- 20 g putera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, so, suvi kvasac, pa promešajte. Dodajte jaje, mleko i istopljeni puter. Promešajte sastojke špatulom, kad je testo lepljivo znači da je gotovo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač, pa isecite rupu. U šerpu sipajte ulje i kada se zagreje istisnite malo testa, a makazama isecite. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Ako želite, možete da pomešate šećer u prahu sa vodom, pa da prelijte krofne ili služite sa čokoladom, džemom...
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus