Bilo da su punjene ili prazne, krofnesu uvek dobrodošle na trpezi. Ako niste znali, njih su nekada služili i za Srpsku novu godinu uz šampanjac. Postoji milon načina na koji možete da ih napravite, a nekako su najlepše ove mini krofne koje se pojedu u jednom zalogaju. Kod ovog recepta je super to što ne morate da mesite testo, sve se špatulom sjedini, a onda ih pržite. Možete da ih služite sa nutelom, džemom...
- Sastojci:
- 200 g brašna
- 30 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 ravna kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 130 ml mleka
- 20 g putera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, so, suvi kvasac, pa promešajte. Dodajte jaje, mleko i istopljeni puter. Promešajte sastojke špatulom, kad je testo lepljivo znači da je gotovo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač, pa isecite rupu. U šerpu sipajte ulje i kada se zagreje istisnite malo testa, a makazama isecite. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Ako želite, možete da pomešate šećer u prahu sa vodom, pa da prelijte krofne ili služite sa čokoladom, džemom...
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu
Tortilje sa pohovanom piletinom, kao iz KFC-a
Šarani kolač sa džemom od maline