Sastojci:
Za koru:
- 5 belanaca sobne temperature
- 1/2 kašičice vinskog streša
- 240 g kristal šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za fil:
- 3 pomorandže, oljuštene i isečene na kriške
- 3 kašike smeđeg šećera
- 240 g krema od limuna
- 240 g slatke pavlake umućene meko
Recept za laganu Pavla tortu sa pomorandžama:
Kako biste napravili tortu, prvo zagrejte rernu na 130 stepeni C, olovkom nacrtajte krug prečnika 23 cm na papiru za pečenje, a zatim ga okrenite (tako da testo ne dodiruje olovku).
U velikoj posudi, koristeći mikserom umutite belanca i vinski streš dok ne postanu penasti, a zatim polako počnite da dodajete šećer i so i nastavite da mutite dok belanca ne dobiju sjajnu, gustu belu boju.
Pomešajte kukuruzni skrob, sirće i vanilu, zatim dodajte testo na pripremljeni pleh (u krug koji ste nacrtali), poravnajte stranice i napravite malo udubljenje u sredini. Stavite u rernu, pecite 1 sat, a zatim isključite rernu i ostavite u rerni da se hladi nekoliko sati ili dok se potpuno ne ohladi.
U međuvremenu, kada je kora gotova i ohlađena, izvadite je iz rerne, a zatim uključite rernu, poređajte pomorandže na pleh obložen folijom, pospite smeđim šećerom preko i stavite ih unutra samo da se šećer otopi, pa izvadite i ostavite da se ohlade.
Kada se kora ohladi, prebacite je na poslužavnik, prelijte kremom od limuna, zatim šlagom, a na kraju poređajte pomorandže. Isecite i odmah servirajte! Možda ćete želeti da napravite i italijansku rum tortu.
Pročitajte kako se pravi jogurt torta sa borovnicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa