Zimska čokoladnaPavlova torta ima hrskav i iznutra sočan patišpanj, bogat kakaom i zrncima seckane obične čokolade, preliven je debljim slojem belog krema, a odozgo slojem mandarina. Možda će vas zanimati i kako da vam pavlova uvek uspe. Zimska čokoladna Pavlova se prekriva sezonskim voćem poput mandarina ili kivija. Evo kako da je napravite zimsku čokoladnu Pavlova tortu!
Sastojci:
ZA PATIŠPANJ OD ČOKOLADE:
- 6 velikih belanca
- 300 grama šećera
- 3 kašike kakao praha, prosejanog
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 50 grama crne čokolade, sitno iseckane
ZA PRELIV
- 500 mililitara slatke pavlake
- 500 grama mandarina
- 3 kašike crne čokolade, grubo narendane
Recept za zimsku čokoladnu Pavlova tortu:
Zagrejte rernu i umitite belanca:
Za zimsku čokoladnu Pavlova tortu zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite belanca dok se ne stvori sneg, a zatim kašiku po kašiku umutite šećer dok se kolač od belanaca ne učvrsti i ne postane sjajan. Pospite kakao i sirće, i seckanu čokoladu. Zatim lagano preklopite sve, dok se kakao ne umeša dobro. Nanesite na pleh u kalup, zaglađujući stranice i vrh.
Stavite patišpanj odnosno kolač od belanca u rernu:
Stavite u rernu, a zatim odmah smanjite temperaturu na 150°C i pecite oko jedan sat do sat i 15 minuta. Kada je gotovo, trebalo bi da izgleda hrskavo oko ivica i sa strane i da bude suvo odozgo, ali kada dodirnete sredinu, trebalo bi da osetite da je mekano pod prstima. Isključite rernu i lagano otvorite vrata i pustite da se čokoladni beze disk za zimsku čokoladnu Pavlova tortu potpuno ohladi.
Umutite krem:
Kada budete spremni za serviranje, preokrenite tortu na veliki tanjir sa ravnim dnom. Umutite krem od slatke pavlake da bude gust, ali i dalje mek, i stavite ga na beze, a zatim ga prekrijte mandarinama. Čokoladu grubo narendajte i nasumično pospite po vrhu, puštajući da nešto čokolade padne, na ivicu tanjira. Uživajte u zimskoj čokoladnoj Pavlova torti!
Pročitajte kako se prave PAVLOVA MAFINI SA SOSOM OD MALINE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan