Slani mafini su odličan izbor za doručak ili večeru. Ako im dodate ajvar dobićete još lepši ukus, a ovako pripremljene možete da služite i kao predjelo na slavama.
Ovako pripremljeni mafini su dobar predlog i za sve one koji poste. Na brzinu napravite jedno od najukusnijih peciva i obradujte ukućane.
Sastojci:
- 100 g pšeničnog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 170 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 2 pune kašike ajvara
- 30 g spanaća
Priprema:
Prosejte pšenično brašno sa praškom za pecivo. Dodajte kukuruzno i heljdino brašno, so, ajvar, ulje i kiselu vodu. Promešajte sastojke, pa dodajte očišćen i opran spanać. U kalup za mafine stavite papirne korpice za pečenje. Sipajte smesu, ja sam sipala po dve kašike u jedan kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40-45 minuta. Čačkalicom ubodite sredinu mafina i proverite da li su pečeni. Ako čačkalica bude čista, pečeni su.
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem