Slani mafini su odličan izbor za doručak ili večeru. Ako im dodate ajvar dobićete još lepši ukus, a ovako pripremljene možete da služite i kao predjelo na slavama.
Ovako pripremljeni mafini su dobar predlog i za sve one koji poste. Na brzinu napravite jedno od najukusnijih peciva i obradujte ukućane.
Sastojci:
- 100 g pšeničnog brašna
- 100 g heljdinog brašna
- 170 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 2 pune kašike ajvara
- 30 g spanaća
Priprema:
Prosejte pšenično brašno sa praškom za pecivo. Dodajte kukuruzno i heljdino brašno, so, ajvar, ulje i kiselu vodu. Promešajte sastojke, pa dodajte očišćen i opran spanać. U kalup za mafine stavite papirne korpice za pečenje. Sipajte smesu, ja sam sipala po dve kašike u jedan kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40-45 minuta. Čačkalicom ubodite sredinu mafina i proverite da li su pečeni. Ako čačkalica bude čista, pečeni su.
Izvor: cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus