Slani mafini su odličan izbor za doručak ili večeru. Ako im dodate ajvar dobićete još lepši ukus, a ovako pripremljene možete da služite i kao predjelo na slavama.

Ovako pripremljeni mafini su dobar predlog i za sve one koji poste. Na brzinu napravite jedno od najukusnijih peciva i obradujte ukućane. 

Sastojci:

  • 100 g pšeničnog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 170 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1-2 kašičice soli
  • 80 ml ulja
  • 450 ml kisele vode
  • 2 pune kašike ajvara
  • 30 g spanaća 

Priprema:

Prosejte pšenično brašno sa praškom za pecivo. Dodajte kukuruzno i heljdino brašno, so, ajvar, ulje i kiselu vodu. Promešajte sastojke, pa dodajte očišćen i opran spanać. U kalup za mafine stavite papirne korpice za pečenje. Sipajte smesu, ja sam sipala po dve kašike u jedan kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40-45 minuta. Čačkalicom ubodite sredinu mafina i proverite da li su pečeni. Ako čačkalica bude čista, pečeni su.

Izvor: cooking