Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LESKOVAČKA MUĆKALICA U TURSKOM HLEBU: Od ostataka hrane napravite najbolje jelo, a zbog domaćeg testa će biti ukusnije

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Leskovačku mućkalicu možete da napravite i kod kuće, a kada je poslužite u turskom hlebu užitak će biti potpun.

Leskovačka mućkalica u turskom hlebu.png Izvor: Nismo kod kuće

Ako vam je ostalo roštilja od neke proslave ili druženja sa prijateljima, sutradana napravite fantastičnu leskovačku mućkalicu u turskom hlebu. Ovako pripremljena mućkalica podseća na giros, a poseban šmek joj daju domaće lepinje. Umesto njih možete da napravite i somun koji će takođe odlično da se slaže sa raznovrsnim mesom u praradajz sosu. 

Sastojci:

  • 500 g roštilja (kobasice, batak i ćevapi)
  • 2 crna luka
  • 1/2 praziluka
  • 500 ml soka od paradajza
  • 4 kašike cepkanog ajvara
  • 2 čena belog luka

Za turski hleb:

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 ml tople vode
  • 150 ml mleka, sobne temperature
  • so po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Seckani crni luk i praziluk dobro propržite, zatim nalijte sokom od paradajza i dodajte ajvar, secakn beli luk i začine po želji. Kuvajte 10-ak minuta, pa dodajte seckani roštilj. Krčkajte na umerenoj vatri do pola sata, poklopljeno, pa pred kraj skinite poklopac. 
Za hleb: U mlakoj vodi pomešajte kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira. Brašno i so pomešajte, dodajte mleko, ulje i aktiviran kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da nadođe. Podelite na 8 loptica, pa oklagijom razvucite. Pecite na teflonskom tiganju sa obe strane.

Izvor: nismokodkuce

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti