Ako vam je ostalo roštilja od neke proslave ili druženja sa prijateljima, sutradana napravite fantastičnu leskovačku mućkalicu u turskom hlebu. Ovako pripremljena mućkalica podseća na giros, a poseban šmek joj daju domaće lepinje. Umesto njih možete da napravite i somun koji će takođe odlično da se slaže sa raznovrsnim mesom u praradajz sosu.
Sastojci:
- 500 g roštilja (kobasice, batak i ćevapi)
- 2 crna luka
- 1/2 praziluka
- 500 ml soka od paradajza
- 4 kašike cepkanog ajvara
- 2 čena belog luka
Za turski hleb:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 ml tople vode
- 150 ml mleka, sobne temperature
- so po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Seckani crni luk i praziluk dobro propržite, zatim nalijte sokom od paradajza i dodajte ajvar, secakn beli luk i začine po želji. Kuvajte 10-ak minuta, pa dodajte seckani roštilj. Krčkajte na umerenoj vatri do pola sata, poklopljeno, pa pred kraj skinite poklopac.
Za hleb: U mlakoj vodi pomešajte kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira. Brašno i so pomešajte, dodajte mleko, ulje i aktiviran kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da nadođe. Podelite na 8 loptica, pa oklagijom razvucite. Pecite na teflonskom tiganju sa obe strane.
Izvor: nismokodkuce
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus