Čokoladna pita od mrvičastog testa i krema po vašoj želji je odlično posluženje kada želite nešto slatko što se lako pravi. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke za testo i utisnite u kalup. Preko sipate krem po želji (nutela, eurokrem, može i džem...) i zapečete. Svaki ljubitelj čokolade će se oduševiti pogotovo što vam ne treba puno truda za pripremu, jer nema čekanja da testo nadođe niti se mesi.
Sastojci:
Za testo:
- 80 g putera sobne temperature
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećera
- 1 jaje
- 180 g brašna T400
- 50 g kakao praha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 50 g belih čokoladnih komadića ili seckane bele čokolade
Za nadev:
- bilo koji krem po izboru
Priprema:
Penasto umutite šećer, vanilin šećer i puter. Dodajte jaje i nastavite da mutite. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i postepeno dodajte u smesu sa puterom. Smesa treba da bude mrvičasta, po potrebi dodajte još malo brašna. Na kraju umešajte i čokoladne komadiće. Polovinu smese blago utisnite u tart kalup prečnika 20 cm sa odvojivim dnom. Smesu rasporedite po dnu i ivicama. Zatim sipajte krem, stavite koliko volite, nema mere. Možete kratko da zagrejete kako bi se lakše razmazalo. Na kraju sipajte drugu polovinu testa i blago utisnite, ne mnogo, treba da ostane mrvičasto. Pecite na 180°C oko 35 minuta. Ako krene brzo da prima boju, slobodno smanjite temperaturu. Nakon pečenja ostavite pitu da se ohladi, pa je tek onda izvadite iz kalupa. Pospite prah šećerom ako želite.
Izvor: slatkadomacica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus