Punjene paprike se prave sa mlevenim mesom, a ukoliko su posne onda se pune pirinčem. Međutim, danas vam donosimo recept za varijantu sa pilećim mesom i grizom u sosu od pavlake. Neverovatno su sočne i ukusne da će vam postati omiljene.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 2 čena belog luka
- bosiljak, peršun (sveže)
- so, biber, crvena mlevena paprika, kari
- 150 g pšeničnog griza
- 2 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kisele pavlake
- 6 velikih paprika
Priprema:
Meso iseckajte sitno. Dodajte mu seckan beli luk i sveže začine pa sve kratko (samo da meso pobeli) propržite na ulju. Nakon toga dodajte preostale začine griz i jaja i sve dobro izmešajte. Umešajte i pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Ostavite da odstoji jedno 10 minuta da griz nabubri. Za to vreme očistite paprike. Stavite paprike u šerpu ili pleh i punite ih nadevom koji ste pripremili. Paprike možete zatvoriti kolutovima paradajza, krompira ili tikvice. Malo ih prelijte uljem i stavite u zagrejanu rernu da se peku oko pola sata na 220 stepeni
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus