Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRIKE PUNJENE PILETINOM:Zbog pavlake su sočnije, a 1 neobičan sastojak daje im poseban šmek - zaboravićete na klasične

Autor Aleksandra Ljubičić

Punjene paprike koje ćete često praviti.

 punjene paprike.png Izvor: Serpica.net

Punjene paprike se prave sa mlevenim mesom, a ukoliko su posne onda se pune pirinčem. Međutim, danas vam donosimo recept za varijantu sa pilećim mesom i grizom u sosu od pavlake. Neverovatno su sočne i ukusne da će vam postati omiljene.

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea
  • 2 čena belog luka
  • bosiljak, peršun (sveže)
  • so, biber, crvena mlevena paprika, kari
  • 150 g pšeničnog griza
  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g kisele pavlake
  • 6 velikih paprika

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso iseckajte sitno. Dodajte mu seckan beli luk i sveže začine pa sve kratko (samo da meso pobeli) propržite na ulju. Nakon toga dodajte preostale začine griz i jaja i sve dobro izmešajte. Umešajte i pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Ostavite da odstoji jedno 10 minuta da griz nabubri. Za to vreme očistite paprike. Stavite paprike u šerpu ili pleh i punite ih nadevom koji ste pripremili. Paprike možete zatvoriti kolutovima paradajza, krompira ili tikvice. Malo ih prelijte uljem i stavite u zagrejanu rernu da se peku oko pola sata na 220 stepeni

Izvor: Serpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti