Punjene paprike se prave sa mlevenim mesom, a ukoliko su posne onda se pune pirinčem. Međutim, danas vam donosimo recept za varijantu sa pilećim mesom i grizom u sosu od pavlake. Neverovatno su sočne i ukusne da će vam postati omiljene.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 2 čena belog luka
- bosiljak, peršun (sveže)
- so, biber, crvena mlevena paprika, kari
- 150 g pšeničnog griza
- 2 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kisele pavlake
- 6 velikih paprika
Priprema:
Meso iseckajte sitno. Dodajte mu seckan beli luk i sveže začine pa sve kratko (samo da meso pobeli) propržite na ulju. Nakon toga dodajte preostale začine griz i jaja i sve dobro izmešajte. Umešajte i pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Ostavite da odstoji jedno 10 minuta da griz nabubri. Za to vreme očistite paprike. Stavite paprike u šerpu ili pleh i punite ih nadevom koji ste pripremili. Paprike možete zatvoriti kolutovima paradajza, krompira ili tikvice. Malo ih prelijte uljem i stavite u zagrejanu rernu da se peku oko pola sata na 220 stepeni
Izvor: Serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem