Koh je jednostavna poslastica od griza koja se preliva mlekom i može se jesti vruć ili hladan. Sastojke za ovaj sočan kolač verovatno uvek imate u kuhinji. Lako se priprema, a ukus je fenomenalan. Kada jednom probate koh sa čokoladnim mlekom, nijedan drugi nećete poželeti da pravite.

  • Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike griza
  • 100 g mlečne čokolade
  • 600-700 ml mleka
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posutu brašnom. Sipati i izjednačiti. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Dok se peče skuvati mleko, zasladiti po želji, dodati izlomljenu mlečnu čokoladu i vanilin šećer. Vruć koh preliti sa vrućom čokoladom i ostaviti da upije i malo se prohladi.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE