Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITA SA MLEVENIM MESOM I KISELIM KUPUSOM: Priprema se jednostavno od gotovih kora, a ukus je sličan sarmi (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Domaća pita sa kiselim kupusom i mlevenim mesom je vrlo interesantnog ukusa.

 pita meso i kupus.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Kiseli kupus je savršena zimska namirnica. Od njega uglavnom spremamo podvarak ili sarme, a često ga jedemo i kao salatu. Iako ga svi pripremamo uglavnom u takvim jelima, evo predloga kako da unesete promene u svoj jelovnik - napravite pitu. Ukoliko želite da i vaša pita sa kiselim kupusom i mlevenim mesom bude odličnog ukusa, biće vam potrebni sledeći sastojci.

  • Sastojci:
  • pakovanje gotovih kora
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 300 g mlevenog mesa
  • malo crvene mlevene paprike
  • biber
  • ulje

Priprema:

Kiseli kupus iseći na rezance što sitnije. Upržiti u ulju pa dodati mleveno meso i zajedno pržiti oko 20 minuta. Dodati malo crvene mlevene paprike i bibera i skloniti sa šporeta. Koru prvu raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje. Rasporediti nekoliko kašika kupusa i mesa, saviti stranice i uviti u rolatt. Ređati u podmazan pleh. Ponavljati postupak sve do utroška materijala. Iseći malo nožem na rolate pa peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti