Ne postoji osoba koja ne voli čokoladu i poslastice od nje. Ukoliko ste nekada probali turski mokri kolač, znate o čemu govorimo. Recept u nastavku je još sočniji i mekši da ćete morati da ga jedete kašikom. Pravi se jednostavno, a pun ukus čokolade je ono što se oseća na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 3 kašike ulja
- 2 kašike kakaoa
- 14 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- Preliv:
- 700 ml mleka
- 4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
- 200-250 g maslaca ili margarina
- 200 g mlevenih oraha
- po želji malo ruma
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutiti mikserom jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno kakao, prašak za pecivo i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi. U mleko staviti šećer, vanilu, čokoladu i maslac kao i dve kašike kakaoa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta pa dodati mlevene orahe i po želji rum. Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo. Sipati pola fila malo protresti pa staviti drugi deo takođe sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade. Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima