Ne postoji osoba koja ne voli čokoladu i poslastice od nje. Ukoliko ste nekada probali turski mokri kolač, znate o čemu govorimo. Recept u nastavku je još sočniji i mekši da ćete morati da ga jedete kašikom. Pravi se jednostavno, a pun ukus čokolade je ono što se oseća na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 3 kašike ulja
- 2 kašike kakaoa
- 14 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- Preliv:
- 700 ml mleka
- 4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
- 200 g čokolade
- 200-250 g maslaca ili margarina
- 200 g mlevenih oraha
- po želji malo ruma
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutiti mikserom jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno kakao, prašak za pecivo i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi. U mleko staviti šećer, vanilu, čokoladu i maslac kao i dve kašike kakaoa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta pa dodati mlevene orahe i po želji rum. Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo. Sipati pola fila malo protresti pa staviti drugi deo takođe sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade. Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus