Musaka je tradicionalno jelo koje se na našim prostorima priprema sa krompirom i mlevenim mesom. Sada isprobajte malo drugačiju verziju sa dodatkom slaninice. Jelo će dobiti potpuno drugačiji šmek, a vaši ukućani će uživati u nedeljnom ručku.

  • Sastojci:
  • 300 g mlevenog mesa
  • 50 g suve slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena beloga luka
  • 600 g krompira
  • slatka crvena mlevena paprika, so, biber
  • 3 jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml mleka

Priprema:

Iseckati luk i slaninu na kockice pa propržiti, dodati meso pa ga propržiti. Dodati papriku, biber, beli luk i so. Tepsiju podmazati pa pola krompira na krugove poređati u pleh. Staviti meso pa pokriti ostatkom krompira. Umutiti jaja sa pavlakom dodati mleko i preliti. Po želji može odozgo rendan kačkavalj ili listovi slanine. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta da porumeni. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE