Musaka je tradicionalno jelo koje se na našim prostorima priprema sa krompirom i mlevenim mesom. Sada isprobajte malo drugačiju verziju sa dodatkom slaninice. Jelo će dobiti potpuno drugačiji šmek, a vaši ukućani će uživati u nedeljnom ručku.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g suve slanine
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena beloga luka
- 600 g krompira
- slatka crvena mlevena paprika, so, biber
- 3 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml mleka
Priprema:
Iseckati luk i slaninu na kockice pa propržiti, dodati meso pa ga propržiti. Dodati papriku, biber, beli luk i so. Tepsiju podmazati pa pola krompira na krugove poređati u pleh. Staviti meso pa pokriti ostatkom krompira. Umutiti jaja sa pavlakom dodati mleko i preliti. Po želji može odozgo rendan kačkavalj ili listovi slanine. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta da porumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem