Ova pogača vas neće zadovoljiti samo svojim ukusom nego će biti i predivan ukras vašeg stola. Pravi se sa dosta mleka pa će biti meka poput pene. Najlepša je vruća, ali je jednako ukusna i sutradan. Možete je služiti u specijalnim prilikama ili jednostavno spremiti za svoju porodicu.

  • Sastojci:
  • 400 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600-650 g brašna
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka, brašno, ulje, so i zamesiti mekše testo. Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom 30 minuta. Istresti na sto, razviti u pravougaonik debljine 2 cm premazati maslinovim uljem i iseći na trake 2 prsta debljine. Uviti svaku traku kao puža i ređati u podmazan pleh. Ostaviti da poraste i premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE