Zvezdice sa cimetom sa frostingom su savršeni božićni kolači. Možete da ih nosite kao poklon nekome, samo ih ubacite u teglu i dekorišite trakom. Testo se lako pravi, a od ove količine dobijete oko 60-70 kolačića. 

Ukrašavanje frostingom je pipav posao za koji treba strpljenje. Nemci imaju jednostavno rešenje, a to je da testo premažu frostingom, ohlade u frižideru, pa tek onda naprave oblike. Potrebno je da ispratite sve korake kako bi oni ispali savršeno kao na slici. 

Takođe, napravite i čuvene gingerbread kolačiće.

Sastojci:

Za testo:

  • 460 g badema 
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 1-2 kašičice cimeta
  • kora limuna 
  • 1/2 kore pomorandže 
  • 2 belanca 
  • prstohvat soli
  • 240 g šećera u prahu
  • 2 kapi ukusa gorkog badema

Za frosting:

  • 2 belanca 
  • 1 prstohvat soli
  • 240 g šećera u prahu

Priprema:
Bademe (460 g) sameljite, pa dodajte vanilin šećer, cimet, koru limuna i pomorandže i promešajte. Belanca kratko umutite sa prstohvatom soli, zatim sipajte prah šećer i nastavite da mutite. Dodajte smesu sa bademima i lagano promešajte i kada se smesa sjedini prebacite na providnu foliju, zamotajte i stavite u frižider na sat vremena. Ako imate vremena najbolje bi bilo da testo stoji preko noći u frižideru. 

Umutite kratko belanca sa prstohvatom soli, a onda dodajte i prah šećer. Nastavite da mutite, ali vodite računa smesa ne sme da bude čvrsta. Pokrijte i stavite u frižider dok vam ne bude zatrebala.

Izvadite testo na veću dasku koju ste obložili providnom folijom. Pospite testo sa obe strane šećerom u prahu kako se ne bi lepilo i preko stavite foliju. Zatim razvucite testo i premažite sa frostingom (ne mnogo). Treba da bude tanak sloj. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Zatim izaberite oblik koji ćete koristiti za kolače, umočite u ključalu vodu i osušite na krpi, pa pravite oblike na testu. Pre svakog korišćenja kalup morate da umočite u vodu i osušite u krpu. Vodite računa da vam ne ostane previše vode jer će se onda frosting razliti. Da izvučete kolač iz kalupa koristite manji kalup ili nešto slično čime ćete ga pogurati, a da ne oštetite ni kolač ni frosting. Sa preostalog testa špatulom skinite frosting, pa u testo dodajte 1 kašičicu cimeta i 2 kašike mlevenih badema. Sjedinite, razvucite testo između 2 folije i premažite frostingom. Stavite u zamrzivač i pomoću kalupa vadite oblike. I tako dok ne utrošite sve. Ostavite na sobnoj temperaturi oko 2-3 sata da se sve lepo osuši. Nemojte da pečete da ne osušite na sobnoj temepraturi jer če frosting pući. 

 U rerni na 200°C zagrejte pleh na donjoj rešetki. Uključite rernu da greje samo sa donje strane. Stavite keks u vreo pleh koji ste obložili pek papirom. Ponovo stavite na donju rešetku i pecite oko 5-6 minuta.