Napravite pravu zimsku poslasticu sa bademima uvaljanim u šećer u prahu. Ovi kolačići su tradicionalni marokanski, a prave se bez brašna i mleka. Toliko su ukusni da se tope u ustima, a peku se svega 15 minuta. Stavite ih u neku dekorativnu činiju za novogodišnje i božićne praznike kako bi vam ulepšali svečani sto, ali i dočarali zimsku idilu. 

Sastojci:

  • 500 g badema
  • 120 g šećera
  • 2 jajeta
  • 8 g praška za pecivo
  • 8 g vanilin šećera
  • 125 g šećera u prahu

Priprema:

Bademe usitnite u blenderu, pa dodajte šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Usitnite smesu u blenderu skroz, pa dodajte umućena jaja. Lepo promešajte da se sve sjedini, a onda pokrijte i stavite u frižider 15 minuta. Pravite loptice od smese sa rukama koje ste malo navlažili i uvaljajte u prah šećer. Stavite u papirne korpice, pa u pleh i pecite na 180°C oko 15 minuta.