Napravite pravu zimsku poslasticu sa bademima uvaljanim u šećer u prahu. Ovi kolačići su tradicionalni marokanski, a prave se bez brašna i mleka. Toliko su ukusni da se tope u ustima, a peku se svega 15 minuta. Stavite ih u neku dekorativnu činiju za novogodišnje i božićne praznike kako bi vam ulepšali svečani sto, ali i dočarali zimsku idilu.
Sastojci:
- 500 g badema
- 120 g šećera
- 2 jajeta
- 8 g praška za pecivo
- 8 g vanilin šećera
- 125 g šećera u prahu
Priprema:
Bademe usitnite u blenderu, pa dodajte šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Usitnite smesu u blenderu skroz, pa dodajte umućena jaja. Lepo promešajte da se sve sjedini, a onda pokrijte i stavite u frižider 15 minuta. Pravite loptice od smese sa rukama koje ste malo navlažili i uvaljajte u prah šećer. Stavite u papirne korpice, pa u pleh i pecite na 180°C oko 15 minuta.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom