Napravite pravu zimsku poslasticu sa bademima uvaljanim u šećer u prahu. Ovi kolačići su tradicionalni marokanski, a prave se bez brašna i mleka. Toliko su ukusni da se tope u ustima, a peku se svega 15 minuta. Stavite ih u neku dekorativnu činiju za novogodišnje i božićne praznike kako bi vam ulepšali svečani sto, ali i dočarali zimsku idilu.
Sastojci:
- 500 g badema
- 120 g šećera
- 2 jajeta
- 8 g praška za pecivo
- 8 g vanilin šećera
- 125 g šećera u prahu
Priprema:
Bademe usitnite u blenderu, pa dodajte šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Usitnite smesu u blenderu skroz, pa dodajte umućena jaja. Lepo promešajte da se sve sjedini, a onda pokrijte i stavite u frižider 15 minuta. Pravite loptice od smese sa rukama koje ste malo navlažili i uvaljajte u prah šećer. Stavite u papirne korpice, pa u pleh i pecite na 180°C oko 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus