Menemen je jedno od najpoznatijih turskih jela koja se prave sa jajima. Obično se služi za doručak ili večeru, a osnovni sastojci, pored jaja, su paprika i paradajz. Danas vam donosimo recept za kajganu sa kobasicom i pršutom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pravi se lako i brzo, a najbolje je kada ovako spremljenu kajganu poslužite sa vrućim hlebom.
- Sastojci:
- 2 srednja paradajza
- 2 kašike putera
- 1 zelena paprika
- 2 jajeta
- 6 kriški kobasice
- 2 kriške slanine ili pršute
- 75 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice tucane paprike
Priprema:
U tiganju otopite puter, pa dodajte seckanu zelenu papriku. Pržite par minuta, pa dodajte seckani paradjaz i dinstajte još nekih 8 minuta. Zatim paradajz ispasirajte, pa dodajte seckanu kobasicu, pršutu ili slaninu i kašiku rendanog sira. Promešajte i posolite po ukusu. Na kraju razbijte jaja, pa lepo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pospite sirom i tucanom paprikom. Ostavite na šporetu dok se sir ne otopi.
BONUS VIDEO:
Izvro: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus