Menemen je jedno od najpoznatijih turskih jela koja se prave sa jajima. Obično se služi za doručak ili večeru, a osnovni sastojci, pored jaja, su paprika i paradajz. Danas vam donosimo recept za kajganu sa kobasicom i pršutom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pravi se lako i brzo, a najbolje je kada ovako spremljenu kajganu poslužite sa vrućim hlebom.
- Sastojci:
- 2 srednja paradajza
- 2 kašike putera
- 1 zelena paprika
- 2 jajeta
- 6 kriški kobasice
- 2 kriške slanine ili pršute
- 75 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice tucane paprike
Priprema:
U tiganju otopite puter, pa dodajte seckanu zelenu papriku. Pržite par minuta, pa dodajte seckani paradjaz i dinstajte još nekih 8 minuta. Zatim paradajz ispasirajte, pa dodajte seckanu kobasicu, pršutu ili slaninu i kašiku rendanog sira. Promešajte i posolite po ukusu. Na kraju razbijte jaja, pa lepo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pospite sirom i tucanom paprikom. Ostavite na šporetu dok se sir ne otopi.
BONUS VIDEO:
Izvro: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom