Menemen je jedno od najpoznatijih turskih jela koja se prave sa jajima. Obično se služi za doručak ili večeru, a osnovni sastojci, pored jaja, su paprika i paradajz. Danas vam donosimo recept za kajganu sa kobasicom i pršutom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pravi se lako i brzo, a najbolje je kada ovako spremljenu kajganu poslužite sa vrućim hlebom.

  • Sastojci:
  • 2 srednja paradajza
  • 2 kašike putera
  • 1 zelena paprika
  • 2 jajeta
  • 6 kriški kobasice 
  • 2 kriške slanine ili pršute 
  • 75 g tvrdog sira 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 

Priprema: 

U tiganju otopite puter, pa dodajte seckanu zelenu papriku. Pržite par minuta, pa dodajte seckani paradjaz i dinstajte još nekih 8 minuta. Zatim paradajz ispasirajte, pa dodajte seckanu kobasicu, pršutu ili slaninu i kašiku rendanog sira. Promešajte i posolite po ukusu. Na kraju razbijte jaja, pa lepo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Pospite sirom i tucanom paprikom. Ostavite na šporetu dok se sir ne otopi. 

BONUS VIDEO: 

Punjeni paradajz sa sirom i jajima TikTok/ polys_cuisine

Izvro: Stvar ukusa