Jednostavna jela su uvek dobro rešenje kada su napolju visoke temerature. A kako je sada sezona tikvica, vreme je da ih iskoristite na pravi način. Mi vam predlažemo da napravite grčko jelo od tikvica, krompira i feta sira. Neverovatno lagano jelo koje se jednostavno sprema i to od sastojaka koje većina već ima kod kuće. Uživajte u pravom mediteranskom obroku!
- Sastojci:
- 6 tikvica
- 4 krompira
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 4 paradajza
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- masline
- feta sir
- 1/4 šolje svežeg peršuna
Priprema:
Isecite tikvice i krompir na kolutove, samo što tikvice treba da budu deblje, a krompir tanji. Luk isecite na rebarca ili isto na kolutove. Stavite povrće u tepsiju i dodajte cele čenove belog luka, a možete i da ga iseckate. Prelijte maslinovim uljem i dodajte rendani paradajz, seckane masline, pospite origanom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite još 45 minuta. Gotovo jelo ostavite na sobnoj temperaturi nekih 20 minuta, pa pospite seckanom fetom i peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus