Jednostavna jela su uvek dobro rešenje kada su napolju visoke temerature. A kako je sada sezona tikvica, vreme je da ih iskoristite na pravi način. Mi vam predlažemo da napravite grčko jelo od tikvica, krompira i feta sira. Neverovatno lagano jelo koje se jednostavno sprema i to od sastojaka koje većina već ima kod kuće. Uživajte u pravom mediteranskom obroku! 

  • Sastojci:
  • 6 tikvica
  • 4 krompira
  • 5 čenova belog luka
  • 1  crni luk
  • 4 paradajza
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • masline
  • feta sir
  • 1/4 šolje svežeg peršuna

Priprema: 
Isecite tikvice i krompir na kolutove, samo što tikvice treba da budu deblje, a krompir tanji. Luk isecite na rebarca ili isto na kolutove. Stavite povrće u tepsiju i dodajte cele čenove belog luka, a možete i da ga iseckate. Prelijte maslinovim uljem i dodajte rendani paradajz, seckane masline, pospite origanom, pa posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite još 45 minuta. Gotovo jelo ostavite na sobnoj temperaturi nekih 20 minuta, pa pospite seckanom fetom i peršunom. 



BONUS VIDEO: 

TikTok/mamazilla.moodforfood Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom

Izvor: Stvar ukusa