Baka Đovana na svom YT kanalu deli recepte za italijnaske specijalitete, pogotovo one koji su nastali na Siciliji. Jedan od takvih recepata je i tomazini, koji je nastao u gradu Modika, koji se nalazi na Siciliji. Italijanske domaćice su mesile testo od par sastojaka, a onda ga punile kobasicom i rikota sirom. Ovo je bio specilatite koji se često nalazio na stolu pogotovo za praznike. Ako i vi volite domaćinske pite, onda vam predlažemo da napravite i ovu. Testo za pitu je vrlo jednostavno jer se pravi u blenderu, pa ne postoji šansa da vam ne uspe.
- Sastojci:
- Za testo:
- 3 šolje brašna
- 1/2 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje svinjske masti
- 3 jajeta
- Za punjenje:
- 550 g rikota sira
- 550 g italijanske slatke kobasice
Priprema:
U blenderu pomešajte brašno i svinjsku mast. Možete da je istopite, a možete da koristite i mast sobne temeprature. Kratko izblendirajte, pa dodajte 2 jajeta i malo soli. Opet kratko izblendirajte, pa sipajte vodu. Blendirajte dok se ne formira lopta, a onda izvadite iz blendera. Kratko rukama premesite i pokrijte, pa ostavite 10 minuta. Kobasici skinite kožicu i usitnite je. Razvucite tanko testo u obliku pravougaonika i poređajte preko loptice od kobasice i rikota sira. Napravite kao šahovsku tablu. Urolajte i isecite rolnice. Poređajte na pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem