Tomazini možete da služite za doručak, večeru ili kada vam dođu prijatelji.

Baka Đovana na svom YT kanalu deli recepte za italijnaske specijalitete, pogotovo one koji su nastali na Siciliji. Jedan od takvih recepata je i tomazini, koji je nastao u gradu Modika, koji se nalazi na Siciliji. Italijanske domaćice su mesile testo od par sastojaka, a onda ga punile kobasicom i rikota sirom. Ovo je bio specilatite koji se često nalazio na stolu pogotovo za praznike. Ako i vi volite domaćinske pite, onda vam predlažemo da napravite i ovu. Testo za pitu je vrlo jednostavno jer se pravi u blenderu, pa ne postoji šansa da vam ne uspe.
- Sastojci:
- Za testo:
- 3 šolje brašna
- 1/2 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje svinjske masti
- 3 jajeta
- Za punjenje:
- 550 g rikota sira
- 550 g italijanske slatke kobasice
Priprema:
U blenderu pomešajte brašno i svinjsku mast. Možete da je istopite, a možete da koristite i mast sobne temeprature. Kratko izblendirajte, pa dodajte 2 jajeta i malo soli. Opet kratko izblendirajte, pa sipajte vodu. Blendirajte dok se ne formira lopta, a onda izvadite iz blendera. Kratko rukama premesite i pokrijte, pa ostavite 10 minuta. Kobasici skinite kožicu i usitnite je. Razvucite tanko testo u obliku pravougaonika i poređajte preko loptice od kobasice i rikota sira. Napravite kao šahovsku tablu. Urolajte i isecite rolnice. Poređajte na pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.