Grašak ne spada u komplikovana jela, a ukus mu je fantastičan. Obično se sprema u paradajz sosu sa mesom, ali Francuzi su ovo jelo podigli na viši nivo. Ako ste ljubitelj graška obavezno isprobajte ovaj recept, jer oni dodaju i zelenu salatu, a kuvaju ga u bujonu za koji je i Džejmi Oliver rekao da je neophodno da uvek imate u zamrzivaču jer svako jelo čini ukusnijim. 

  • Sastojci:
  • 500 g graška
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 ljubičastog luka  
  • 4 mladog luka (zeleni luk)
  • 60 g putera
  • 1 šolja bujon od povrća 
  • malo zelene salate 
  • 1 grančica timijana
  • 1 grančica ruzmarina

Priprema: 
U tiganju istopite puter (40 g), pa dodajte mleveni beli luk, sitno seckani ljubičasti luk, timajan i rumazin. Kratko propržite, a onda dodajte seckanu zelenu salatu koju ste iseckali. Promešajte i dodajte grašak. Sipajte bujon od povrća i promešajte, pa posolite i pobiberite. Poklopite i kuvajte nekih 10-15 minuta. Sipajte grašak u tanjire, pa u istoj šerpi istopite preostali puter i ukrasite jelo. 

BONUS VIDEO: 

Posni čili po receptu Eve Longorije  Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa