Trileće je kolač koji je popularan u celom svetu i njega ili volite ili ne. Ako spadate u ljubitelje ove divne poslastice, onda vam predlažemo da isprobate i recept za plazma trileće sa karamel prelivom. Mekani biskvit sa omiljenom keksom natopljen mlekom, a onda i preliven karamelom je prosto neodoljiv, a ulepšaće svaku trpezu.
- Sastojci:
- Za koru:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevene plazme
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za prelivanje:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 mleka
- 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- Za karamel:
- 150 g mlečnih karamela
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte plazmu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa sipajte smesu u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 25-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora gotova. U posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa prelijte preko vrele kore. Ostavite da se ohladi. Mlečne karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i sve dobro sjedinite. Prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se dobro rashladi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno