Ruštule su crnogorsko slatko pecivo, koje se jednostavno pravi. Testo se muti mikserom, pa ne postoji šansa da vam ne uspe iz prvog pokušaja. Ovo slatko pecivo se nekada služilo samo u specijalnim prilikama, a danas možete da ga pravite kad god poželite, jer sastojci nisu skupi. Možete da služite sa džemom ili nutelom, a super je predlog i kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 kašika rakije
- 1 limun
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 g brašna
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećrom, pa sipajte ulje i rakiju i promešajte. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo, rendanu koru limuna i prosejano brašno. Umutite testo mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite tanko testo, pa isecite u obliku rombova. Svaki romb zasecite po sredini i kroz taj otvor provucite jedan kraj romba da napravite "čvor". Pržite ih u dobro zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus