Ruštule su crnogorsko slatko pecivo, koje se jednostavno pravi. Testo se muti mikserom, pa ne postoji šansa da vam ne uspe iz prvog pokušaja. Ovo slatko pecivo se nekada služilo samo u specijalnim prilikama, a danas možete da ga pravite kad god poželite, jer sastojci nisu skupi. Možete da služite sa džemom ili nutelom, a super je predlog i kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika rakije
  • 1 limun
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 600 g brašna

Priprema: 

Penasto umutite jaja sa šećrom, pa sipajte ulje i rakiju i promešajte. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo, rendanu koru limuna i prosejano brašno. Umutite testo mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite tanko testo, pa isecite u obliku rombova. Svaki romb zasecite po sredini i kroz taj otvor provucite jedan kraj romba da napravite "čvor". Pržite ih u dobro zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

Izvor: Stvar ukusa