Proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva. Ova žitarica je veoma pristupačna. Nije skupa, možete je pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Recept u nastavku možete jesti kao prilog ili kompletan obrok, a sprema se lako i brzo.
- Sastojci:
- 100 g prosa
- 1 glavica crnog luka
- povrće po želji (tikvice, paprika, šargarepa)
- so
- ulje
Priprema:
Proso dobro oprati i skuvati na isti način kao pirinač ( u razmeri 1:3, znači 3 puta više vode nego prosa). Posoliti i sačekati da provri. Čim pusti ključ, isključiti ringlu i poklopiti. Tako ostaviti 15 min bez otklapanja. Za to vreme u tiganju propržiti seckan luk, šargarepu, tikvicu, papriku. Dinstati dok povrće ne omekša, začiniti i dodati spremljeni proso. Kratko samo promešati i servirati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem