Sastojci:

  • 4 krompira
  • 4 šargarepe
  • 250 g zelene boranije
  • 250 g graška
  • 250 g seckane paprike
  • 150 g pirinča
  • 250 ml paradajz pirea
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • mešavina suvih začina, po ukusu
  • ulje, po potrebi
  • so i biber, po ukusu

Recept za posni đuveč:

Kako biste napravili ovo posno jelo, prvo iseckajte crni i beli luk, isecite i pripremite povrće. Ispržite beli i crni luk na ulju, potom ubacite šargarepu i prodinstajte je, pre nego što dodate ostalo povrće. Prelijte povrće sa 240 ml vode i ostavite da se dobro skuva. 

Začinite po svom ukusu, a zatim ubacite paradajz pire i pirinač. Ostavite da se još malo kuva, a nakon toga prebacite sve u vatrostalnu posudu. Rernu zagrejte na 250 C i pecite đuveč dok voda ne ispari. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od sočiva i pirinča.

Pročitajte kako se pravi tuna stek po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

Kurir TV, Redakcija Otac Gligorije: "DA LI JE VERSKI, ILI ZVERSKI?" Kako slaviti POSNU SLAVU i da li je greh na posnoj slavi izneti praseće pečenje?

StvarUkusa