Sastojci:
Za koru:
- 230 g posnog mlevenog keksa
- 113 g posnopg biljnog margarina
Za fil:
- 400 ml posne slatke pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike limunovog soka
- 470 g posnog krem sira
Za preliv:
- 300 g smrznutih malina
- 3 kašike šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 470 g mešanog bobičastog voća
- 10 listova mente po želji
Recept za posni čizkejk:
Da biste napravili čizkejk prvo pomešajte mleveni keks sa posnim margarinom koji ste prethodno otopili. Prebacite u kalup za torte obložen papirom za pečenje i pritisnite keks zadnjom stranom kašike. Stavite u zamrzivač dok pripremate fil. Za fil umutite biljnu slatku pavlaku mikserom. Dodajte šećer u prahu, 1 kašiku ekstrakta vanile i 2 kašike limunovog soka i nastavite da mutite dok se dobro ne umuti.
Dodajte posni krem sir i mutite samo minut dok se ne sjedini. Prebacite fil na koru i poravnajte kašikom. Ostavite u frižideru najmanje 8 sati, najbolje preko noći. Još bolje ako to napravite dan unapred. Kada se kolač stegne, skinite obod kalupa. U međuvremenu napravite preliv tako što ćete u šerpi da pomešate maline, šećer i limunov sok. Kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri.
Dodajte i bobičasto voće, a zatim sve procedite da dobijete glatki sirup. Krčkajte duže da dobijete gušći sirup. Pustite da se potpuno ohladi. Prelijte sirup na čizkejk i ukrasite sa malinama, bobičastim voćem i sa 10 listova mente. Stavite u zamrzivač na 30 minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jesenji čizkejk sa kruškama i medom.
Pročitajte kako se pravi karamel čizkejk sa kikiriki puterom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka